JPOA

ITECCION je Javno Priznati Organizator Aktivnosti Obrazovanja Odraslih

Odobren je status JPOA Preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Iteccion d.o.o. Pančevo, za izvođenje programa obuka za administrativno-tehničkog sekretara IT za osobe sa invaliditetom.

Obrazovanje odraslih ostvaruje se kao formalno obrazovanje, neformalno obrazovanje i informalno učenje. Odraslima je omogućeno da u skladu sa svojim mogućnostima biraju put sticanja obrazovanja i obučavanja i dolaženja do kvalifikacije:
formalnim putem – kroz školski sistem , upisom u određeni program obrazovanja u statusu redovnog učenika ( ako je mlađi od 17. godina ) ili u statusu vanrednog polaznika (ako je odrastao stariji od 17 godina ) i /ili

neformalnim putem kroz sistem obučavanja kod Javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih (JPOA ) (bilo da se radi o ustanovi ili drugoj organizaciji )

Formalno obrazovanje odraslih obuhvata osnovno i srednje obrazovanje i realizuje se u verifikovanim osnovnim školama, skolama za osnovno obrazovanje odraslih, srednjim školama i srednjim školama za obrazovanje odraslih .

-Izvor- Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja

NAŠI DRUŠTVENI PROFILI

POSETITE NAŠE INTERNET SAJTOVE

Ukoliko želite da postanete deo Iteccion tima