Stres

Stres

Negativne posledice stresa na rad zaposlenog coveka mogu dovesti do: emocijalne i telesne iscpljenosti, gubitka osećaja vlastite vrednosti, negativizma, gubitak interesovanja za klijenta, osećaj bespomoćnosti, razdražljivosti, snižen prag tolerancije itd.

Ukoliko uzmemo u obzir saznanja o stresu i efekte koje stres kao takav može prouzrokovati na psihofizičko zdravlje zaposlenog pojedinca, briga o zaposlenom pojedincu ne sme biti luksuz, već profesionalna odgovornost svakog pojedinca ali i organizacije u kojoj je zaposlen.

Poslodavac koji se brine za svoje zaposlene – ciljevi će biti brže dostignuti, klijenti će dobiti veći kvalitet usluga, a sam zaposleni će biti zadovoljniji i sagorevaće sporije.

Samim tim, briga za mentalno zdravlje zaposlenih, sa vrlo stresnim zanimanjima kao što su radna mesta koja se odnose na rad sa ljudima nije luksuz već profesionalna obaveza. Organizacija koja se brine o svojim zaposlenima treba da ima planiranje i sprovođenje organizacijskih mera za sprečavanje psihološkog zlostavljanja i smanjenja radnog stresa.

NAŠI DRUŠTVENI PROFILI

POSETITE NAŠE INTERNET SAJTOVE

Ukoliko želite da postanete deo Iteccion tima